de-waarom drummen goed voor je is

31.03.2024

Waarom is drummen goed voor je? Kijk, dat drummen goed is voor je is wellicht al bij je bekend maar waarom precies? Ik ga 5 goede punten met je delen waarom drummen goed is om te doen.

Het Hoofd

In de kern is drummen vooral goed voor veel verschillende dingen die in je hersens samenkomen. Je hersens bestaan uit verschillende delen waar in ieder deel andere activiteiten plaatsvinden. Door te drummen verbinden de verschillende delen in je hersens. Denk hierbij aan links en rechts omdat je je armen en benen combineert, je coördinatie, je spraak en intellect.

1. Coördinatie

Coördinatie heel erg belangrijk in het leven. Letterlijk betekend het "zorgen dat zaken op elkaar afgestemd zijn". Bij drummen beweeg je je ledematen los van elkaar. Om dit op het juiste moment te doen zal je dus alles goed op elkaar moeten laten afstemmen.

2. Spraak

Uit onderzoek is gebleken dat in je hersens het zelfde gebied wordt aangestuurd voor het drummen als bij het uitspreken van woorden en zinnen. Het is daarom redelijk gemakkelijk om in het ritme wat je speelt tegelijk te praten.

3. Afleiding

Doordat je je zo erg focust op het drummen kan je letterlijk aan niets anders denken. Je gaat op in de muziek die je hoort of die je zelf maakt. Op deze manier kan je flow en de rust in jezelf ervaren. Dit geeft uiteraard weer afleiding op de gedachten die je dagelijks bezig houden.

4. Genezend

Uit vele onderzoeken met betrekking tot drums zijn mooie resultaten gekomen. Waar wij heilig van overtuigd zijn maar wat nog niet volledig is bewezen is dat drummen genezend werkt in de neurologie en in het bieden van een oplossing voor veelvoorkomende ziektes of beperkingen zoals ADHD en ADD.

5. Muziekbegrip

Door te drummen leer je de structuur van een muzieknummer beter begrijpen. Waar het liedje opbouwt, wanneer je in een drop zit, hoe je naar een nieuw gedeelte in de muziek toe werkt. Al dit soort aspecten ga je beter begrijpen als je de basis kent van het drummen.